Slider Footer

Open Source

Open SourceWaar mogelijk maakt Source XS gebruik van Open Source software voor het leveren van haar diensten, maar waarom is het gebruik van Open Source en Open standaarden zo belangrijk?

Onafhankelijkheid van softwareleveranciersDoor het gebruik van Open Source is ons bedrijf niet gebonden aan één softwareleverancier die het eigendomsrecht van de broncode bezit. Bij de meeste commerciële software is de broncode bedrijfsgeheim / eigendomscode: de gebruiker 'koopt' of 'huurt' een programma en gebruikt dat. Indien de software aangepast moet worden zijn de mogelijkheden vaak beperkt. Meestal moet men namelijk naar de leverancier van de originele software om de executable aan te passen. Dit noemt men maatwerk. Opensourcesoftware voorkomt de vendor lock-in van een enkele softwareproducent. Opensourcesoftware geeft de vrijheid om eenvoudig van software te wisselen als de producent stopt met de verkoop, de prijs voor het product verhoogt, veranderingen aan de software aanbrengt of veranderingen in de licenties van de software doorvoert naar een minder acceptabele vorm.

FlexibiliteitDoordat de broncode open is kan Source XS deze voor haar klanten naar wens aanpassen. Verder kunnen bijvoorbeeld fouten gemakkelijker worden ontdekt en opgelost.

De concepten in een Open Source project worden ingebracht door ontwikkelaars en gebruikers van organisaties over de hele wereld. Door dit enorme draagvlak worden veel van deze concepten tot internationaal geaccepteerde open standaarden. Dit leidt tot interoperabiliteit.
Bottom footer