Slider Footer

Datacenter Den Haag

Het datacenter van Datafacilities B.V.De Data Facilities datacentra zijn gebaseerd op basis van de laatste technische ontwikkelingen, waarbij de technische infrastructuur in iedere Data Facilities datacenter bestaat uit de dezelfde componenten. Behalve de schaalvoordelen op het gebied van onderhoud biedt dit onze relaties met name bedrijfszekerheid op basis van ervaring als belangrijkste voordeel.

Data Facilities investeert doorlopend in nieuwe technieken voor optimalisatie van het energieverbruik, benodigde koelcapaciteit, schakel- en inregel apparatuur, UPS en nood generators, brand detectie- en blussystemen, beveiliging en (onderlinge) verbindingen tussen en binnen de diverse datacentra.

Toegang

ToegangscontroleData Facilities kiest voor veiligheid en betrouwbaarheid. Uw bedrijfskritische apparatuur wordt geplaatst in onze hoogwaardige omgevingen die beschikken over redundante stroomvoorziening, klimaatbeheersing en beveiliging. Uitsluitend geautoriseerde personen hebben 24/7 toegang tot het datacenter. Natuurlijk kunt u rekenen op de ondersteuning van Data Facilities engineers.

De panden van Data Facilities zijn beveiligd door middel van CCTV camerasystemen, in zones onderverdeelde access cards en deursluizen en tourniquets. Strenge toegangsregels zijn 24/7 van toepassing.

Argon

BranddetectieData Facilities datacentra bevatten VESDA (Very Early Smoke Detection Apparatus) systemen. Deze zeer gevoelige rookdetectoren zijn verbonden aan het Building Management System (BMS). Dit BMS wordt continu gemonitored vanuit ons Network Operation Center (NOC). Eventuele brand kan dus in een zeer vroeg stadium worden gedetecteerd.

Dankzij een gekoppeld brandbestrijdingsysteem op basis van milieuvriendelijke gas/watermist kan een brand onmiddellijk worden geblust. Dataverlies en bedrijfsonderbrekingen worden zo voorkomen.


Koeling

KoelingVoor optimale prestaties en ter voorkoming van uitval van apparatuur hebben alle datavloeren een constante temperatuur en een relatieve luchtvochtigheid. Uw apparatuur wordt geplaatst in zgn. afgesloten cold-corridor opstelling. Daarbij wordt de koude airco lucht direct naar de voorkant van uw apparatuur geblazen.

Data Facilities maakt o.a. gebruik van droge koelers die volledig koelen door gebruik te maken van de buitenlucht. De koelinstallaties staan zowel buiten op het dak als binnen op de servervloer redundant (N+1) opgesteld. Bij uitval van een machine neemt een andere machine de taken vloeiend over.

Generator

NoodstroomBinnen de Data Facilities datacentra wordt er gebruik gemaakt van zware noodstroom voorzieningen. Hiermee garanderen wij een beschikbaarheid van 100%.

Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een schaalbare netstroomtoevoer door middel van eigen 10kV transformatoren. De stroomvoorziening op de servervloer is per klant geïsoleerd en wordt permanent gegarandeerd met continue stroomtoevoer (redundant N+1 UPS systemen) en eigen back-up dieselgeneratoren. Verschillende afgezekerde waardes zijn beschikbaar, zowel op enkelfase 230Volt als op driefase 400Volt.
Bottom footer