Slider Footer

Nieuwsbrief december 2015

door André Gerritsen


Zoals u weet steken wij veel tijd in het verbeteren van onze dienstverlening. Het E.A.C.P. (Easy Access Control Panel) speelt daarbij een belangrijke rol. Helaas hebben wij gemerkt dat niet iedereen van het bestaan en gemak van het E.A.C.P. afweet. Daarom willen wij het nog eens onder de aandacht brengen en daarbij ook een aantal nieuwe features. Hieronder volgen een aantal nieuwe en/of belangrijke items die zijn verwerkt in ons controle paneel.

.nl Retro
Wij zijn één van de eerste SIDN registrars die .nl Retro officieel introduceert aan haar klanten. .nl Retro is een tool waarmee op basis van een zoekterm gezocht wordt in de .nl-domeinnamen die ooit geregistreerd zijn geweest en inmiddels weer opgeheven zijn. .nl Retro vormt zo een interessante informatiebron, bijvoorbeeld voor het kunnen doen van suggesties aan uw klanten die een domeinnaam zoeken met daarin een bepaalde term.

Zo leverde de zoekterm 'taart' bijvoorbeeld 'detaartmakers.nl', 'taartjuweeltjes.nl' en 'hippe-taarten.nl' op. Zoeken we op 'cadeau' dan komen creatieve domeinnamen als 'eencadeauvooraltijd.nl', 'cadeaugemak.nl' en 'kindercadeauplaza.nl'. Kortom, een handige tool om uw klant of uzelf te helpen bij een zoektocht naar een geschikte domeinnaam.

Google Authenticator
Google Authenticator wordt vaak gebruikt voor twee-staps-verificatie, echter kan het ook gebruikt worden ter vervanging van uw wachtwoord. Naast uw normale wachtwoord kunt u nu ook gebruik maken van de Google Authenticator om in te loggen op het E.A.C.P.. Google Authenticator zal uw huidige wachtwoord niet vervangen, waardoor u ook nog kunt blijven inloggen met uw huidige wachtwoord.

Google Authenticator is een app die u kunt installeren op uw mobiele telefoon. Door vervolgens naar "Mijn Gebruikers" te gaan en het op het slotje te klikken, kunt u Google Authenticator direct instellen. Met de Google Authenticator app scant u de QR Code (afbeelding) die op het scherm verschijnt. Vervolgens klikt u op "Authenticator activeren met bovenstaande QR Code".

U kunt nu inloggen met de code die in uw Google Authenticator app verschijnt.

Hulp aanvraag
Voor klanten die een (eigen) server bezitten, is er een nieuwe optie bij verschenen genaamd "Hulp aanvraag". Klanten die geen SLA (Service Level Agreement) hebben kunnen op die manier, buiten werktijden, toch om hulp vragen. Uiteraard is deze optie in het leven geroepen voor uiterst dringende zaken en zijn hieraan bepaalde regels verbonden.
Deze regels kunt u terug lezen in het E.A.C.P. in het menu "Serverbeheer" onder de kop "Hulp aanvraag".

Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben vernemen wij deze uiteraard graag.
Bottom footer