Slider Footer

Nieuwsbrief mei 2014

door André Gerritsen


Reseller informatie in .NL domein whois

Sinds vandaag is het bij Source XS mogelijk om voor .NL domeinen een zogenaamde "reseller" in te stellen. Veel van onze afnemers registreren domeinen voor klanten en soms zelfs voor klanten van klanten. Door het zichtbaar maken van de reseller, wordt het duidelijker hoe de betrokken partijen zich tot elkaar verhouden. Ondanks dat de whois informatie laat zien over een eventuele reseller via wie een domeinnaam geregistreerd is, heeft de reseller geen formele status bij SIDN. De reseller opereert volledig onder verantwoordelijkheid van de registrar die genoemd wordt in de whois, als het gaat om .NL-registratie.

Door in te loggen op ons E.A.C.P. kunt domeinnamen wijzigen. Bij .NL domeinen is het nu mogelijk om een reseller te koppelen. Resellers worden op dezelfde wijze aangemaakt als contactpersonen. Direct na het instellen van de reseller is dit zichtbaar in de whois.

Domein "lock"

Ook sinds vandaag is het mogelijk om voor een aantal TLD's de lock status aan te passen. Deze lock wordt er vaak ter beveiliging op gezet, zodat het domein niet verhuist kan worden. Voorheen moesten onze klanten contact met ons opnemen om deze lock te laten verwijderen. Vanaf vandaag kunt u dit helemaal zelf via het E.A.C.P..

Developers log

Om u beter op de hoogte te brengen/houden, hebben we sinds kort een "Developers log" toegevoegd aan het E.A.C.P.. Hierin kunnen wij bijhouden welke wijzigingen we hebben doorgevoerd in het controle paneel. Het logboek hebben we zo netjes mogelijk proberen weg te werken in het controle paneel. Helemaal aan de bovenkant van ons E.A.C.P. vindt u tegenwoordig een icoontje met een pijltje naar beneden erop. Door te klikken op dit icoontje, schuift het logboek naar beneden. Door nogmaals op het icoontje te klikken, schuift deze weer terug. Binnenkort wordt deze data ook beschikbaar gesteld via een zogenaamde RSS feed.

SSL Certificaten

Het is al weer enige tijd mogelijk om uw SSL certificaten bij ons onder te brengen.
Toch vinden we het belangrijk om dit nogmaals onder de aandacht te brengen.
We bieden de volgende categorieën aan:

Domain validation (DV)
Extended validation (EV)
Organization validation (OV)
Secure Gated Cryptography (SGC)
Wildcard security

Om een website goed te beveiligen, zodat gegevens niet onderschept kunnen worden wanneer deze verzonden worden, is een SSL certificaat nodig. Dit certificaat zorgt ervoor dat alle gegevens via een beveiligde verbinding geŽncrypteerd worden verstuurd. Vooral wanneer u bijvoorbeeld een webwinkel heeft en klanten persoonlijke gegevens dienen in te vullen is het van groot belang dat dit veilig gebeurt. Voor de meeste online betalingssystemen is het zelfs een vereiste dat er een SSL certificaat voor de website is geïnstalleerd voordat van het systeem gebruikt mag worden gemaakt.

Voor prijzen en informatie kunt u uiteraard inloggen op ons controle paneel (E.A.C.P.).

Wat is IPv6? En wat zijn de gevolgen?

Het is alweer bijna 2 jaar geleden dat wij een artikel hebben geschreven over IPv6 en de gevolgen daarvan. Helaas merken we dat we nog steeds niet iedereen zover hebben gekregen om IPv6 te adopteren. Daarom verwijzen we u graag nogmaals naar het desbetreffende artikel:

https://www.sourcexs.nl/archief/2012/06/34-wat-is-ipv6-en-wat-zijn-de-gevolgen/

Wilt u meer weten over IPv6 en de gevolgen voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op.

Social media

We proberen, bij storingen waarbij het moeilijk is om te communiceren, de social media platformen in te schakelen.
Vaak kunnen we via Twitter toch laten weten wat er aan de hand is, wanneer dit per e-mail niet meer mogelijk is.

Vergeet ons niet te volgens op Twitter: https://twitter.com/#!/SourceXS
Vergeet onze niet te "like'en" op Facebook: http://www.facebook.com/sourcexs
Vergeet niet met ons te "connect'en" op LinkedIN: http://www.linkedin.com/in/sourcexs

Uw input is van harte welkom

We weten zeker dat ons E.A.C.P. nog lang niet af is en dat is een goed teken. We blijven innoveren en vernieuwen, echter werken wij vanuit onze eigen visie en logica. Het is goed mogelijk dat u hier heel anders over denkt of dat wij bepaalde elementen over het hoofd zien. Wij willen u dan ook uitnodigen om met ons mee te denken over de verdere ontwikkeling van het E.A.C.P.. Mocht u een opmerking, vraag en/of idee hebben vernemen wij dit uiteraard graag van u op support@sourcexs.nl. Alvast bedankt voor uw medewerking!
Bottom footer