Slider Footer

Nieuwsbrief juni 2013

door André Gerritsen


Het is al weer een tijdje geleden dat we u hebben voorzien van een nieuwsbrief.
Dit betekend echt niet dat we stil hebben gezeten, integendeel zelfs!
In deze nieuwsbrief willen we op de hoogte brengen van een aantal ontwikkelingen.

SSL Certificaten

Sinds een aantal weken is het mogelijk om bij ons uw SSL certificaten onder te brengen.
We bieden de volgende categorieŽn aan:

Domain validation (DV)
Extended validation (EV)
Organization validation (OV)
Secure Gated Cryptography (SGC)
Wildcard security

Om een website goed te beveiligen, zodat gegevens niet onderschept kunnen worden wanneer deze verzonden worden, is een SSL certificaat nodig. Dit certificaat zorgt ervoor dat alle gegevens via een beveiligde verbinding geŽncrypteerd worden verstuurd. Vooral wanneer u bijvoorbeeld een webwinkel heeft en klanten persoonlijke gegevens dienen in te vullen is het van groot belang dat dit veilig gebeurt. Voor de meeste online betalingssystemen is het zelfs een vereiste dat er een SSL certificaat voor de website is geÔnstalleerd voordat van het systeem gebruikt mag worden gemaakt.

Voor prijzen en informatie kunt u uiteraard inloggen op ons controle paneel (E.A.C.P.).

Domein registratie, DNS beheer en DNSSEC

Source XS biedt al een aantal jaren domein registratie aan, echter hebben we de processen die hierbij komen kijken vereenvoudigd. Via ons controle paneel (E.A.C.P.) kunt u nu zeer eenvoudig uw domeinen registreren, beheren en wijzigen.

Mocht u zelf niet over zogenaamde nameservers beschikken, dan kunt u kosteloos gebruik maken van onze DNS. Door simpele DNS templates aan te maken, registreert u eenvoudig uw domeinen op onze 3 (geografisch gescheiden) nameservers. Ook uw DNS kunt u vervolgens volledig beheren via het E.A.C.P. Onze nameserver zijn allemaal voorzien van zowel IPv4 als ook IPv6!

Onze nameservers zijn sinds kort voorzien van DNSSEC. DNSSEC biedt beveiliging op DNS niveau tegen het zogenaamde "domain spoofing". U kunt uw DNS nakijken via http://dnscheck.sidn.nl/.

Tijdens het testen en implementeren van DNSSEC kwamen ook wij er achter dat het een moeilijk onderwerp is en dat het veel kennis vereist om dit op te zetten. Daarom hebben ons best gedaan om de implementatie voor u zo simpel mogelijk te houden.

Mocht uw domein mee draaien in onze DNS, dan herkent ons systeem dit direct en zal u de vraag worden gesteld om uw domein automatisch te laten ondertekenen met DNSSEC. U hoeft dus enkel twee muisklikken te verrichten om uw DNS te beveiligen via ons controle paneel (E.A.C.P.).

Neemt uw enkel domein registratie bij ons af en zorgt u zelf voor uw DNS, dan kunt u ook eenvoudig de publieke sleutel bij ons invoeren. Wij zorgen vervolgens voor de afhandeling.

Voor meer informatie over DNSSEC verwijzen wij u graag naar de volgende website:

http://www.dnssec.nl/home.html

IPv6 Korting stopt!

Een jaar lang hebben wij u voorzien met de welbekende IPv6 korting op colocatie dienstverlening. Deze korting zal, zoals aangekondigd bij het starten van de actie, komen te vervallen op 31 juli 2013. Uiteraard proberen wij nog steeds ons enthousiasme over te brengen als het gaat om innovatie. Het vervallen van de korting mag uiteraard niet betekenen dat u minder aandacht voor het onderwerp krijgt.

Mocht u nog niet voorzien zijn van IPv6, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend contact met ons op te nemen via support@sourcexs.nl. Wij voorzien u gratis van IPv6 en assisteren u graag bij de implementatie hiervan.

iDEAL v3 (SEPA)

Afgelopen week hebben wij, na het afronden van de test fase, succesvol iDEAL v3 (SEPA) geÔmplementeerd. SEPA staat voor Single Euro Payments Area. Door gebruik te maken van iDEAL SEPA kunnen we SEPA-betalingen ontvangen waarbij gebruik is gemaakt van IBAN en BIC. Het idee is dat alle SEPA landen straks via dit systeem kunnen betalen zonder kostenverschil in betalingsverkeer tussen Europese landen. De volgende landen behoren tot SEPA landen:

http://www.ing.nl/zakelijk/betalen/sepa-europees-betalen/landen-sepa/index.aspx
Bottom footer