Slider Footer

We gaan verhuizen!

door André Gerritsen


Na enkele jaren gebruik te hebben gemaakt van het datacenter Datahouse in Capelle a/d IJssel hebben wij besloten om te verhuizen naar datacenter Datahouse in Den Haag. Dit in verband met onze aanhoudende groei en ons doel om continue te streven naar de beste dienstverlening en de hoogst mogelijke uptime. We gaan verhuizen zodat we ons netwerk en andere infrastructuur verder kunnen optimaliseren.

Reden van de verhuizing:

Datahouse Capelle a/d IJssel biedt ons niet meer de mogelijkheden om de beste dienstverlening te bieden aan onze klanten. De aanhoudende groei en de hoge kwaliteitseisen van onze klanten hebben ons doen besluiten een ruimere locatie te zoeken met voldoende groeimogelijkheden. Tevens willen wij onze reactietijd enorm gaan verbeteren bij calamiteiten ten opzichte van nu. Ook het aangezicht van het datacenter in Capelle a/d IJssel sluit niet aan bij de uitstraling en doelstelling van Source XS.

Voordelen van deze verhuizing:

Zoals we al eerder aangegeven hebben willen we steeds weer blijven voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van onze klanten. De voordelen van het nieuwe datacenter ten opzichte van onze huidige locatie zijn onder meer de connectiviteit en de reactietijd, welke ten goede komt aan onze klanten.

In het nieuwe datacenter hebben wij een eigen kantoorruimte met een directe aansluiting naar de datavloer. Onze technische werknemers zijn tijdens kantooruren on-site en kunnen binnen enkele minuten actie ondernemen daar waar nodig is. Buiten kantoortijden is de afstand naar het datacenter korter dan voorheen voor onze medewerkers en beter bereikbaar tijdens spits uren, wat de reactietijd ook aanzienlijk verhoogt.

Daarnaast hebben wij eigen glasvezelverbindingen naar het nieuwe datacenter, zonder tussenkomst van derden. Zo hebben wij volledige controle over de verbindingen en kunnen wij nog sneller reageren bij eventuele incidenten. Deze verbindingen zijn afgelopen week werkend gemaakt en worden op dit moment uitvoerig getest. Onze nieuwe Cisco apparatuur moet er voor zorgen dat de uptime van 99.8% naar 100% gaat.

Informatie over Datahouse Den Haag:

Medio November 2012 is Datahouse Den Haag, gevestigd op het befaamde ForePark, in bedrijf genomen. Met ruim 400m2 datavloer en een state-of-the-art uitrusting biedt Datacenter Den Haag alle benodigde garanties voor uitbreiding, veiligheid, beveiliging, 24/7 beschikbaarheid, verbindingen en natuurlijk bereikbaarheid.

Het datacenter is gevestigd aan Moezel 3 (industrieterrein Forepark) in Den Haag. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig, maar de locatie is ook zeer goed te bereiken met de Metrolijn E vanuit Den Haag/Rotterdam.

Vereiste acties van u als klant:

Geen! Wij zullen zorg dragen voor de verhuizing en alles wat daarbij komt kijken. Uw apparatuur wordt met de grootst mogelijke voorzichtigheid afgekoppeld en verhuist naar het nieuwe datacenter. Daar zullen wij er voor zorgen dat uw apparatuur juist wordt aangesloten en weer operationeel is. Er zal niets veranderen met betrekking tot uw VLAN of IP adressen, daar wij ons eigen netwerk en IP adressen in beheer hebben.

U kunt er ook voor kiezen om zelf uw server te verhuizen en kennis te maken met het nieuwe datacenter. Wij willen u dan vriendelijk verzoeken met ons in overleg te treden over een geschikte datum. Wij kunnen u dan begeleiden met de verhuizing en u rondleiden in het nieuwe datacenter.

De planning:

Week 51 t/m 52 2012: Voorbereiden, aansluiten en testen van de nieuwe locatie in Den Haag
Week 2 t/m 5 2013: Verhuizing van alle klanten naar Datahouse Den Haag.

Voor 1 februari willen wij graag alle klanten hebben verhuist naar Datahouse Den Haag. Zoals eerder aangegeven mag u dit uiteraard ook zelf doen. Wij willen u dan wel vragen, nog dit jaar, contact met ons op te nemen over een geschikte datum. Zonder berichtgeving zullen wij uw apparatuur meenemen in onze eigen planning die wij in week 1 van 2013 zullen communiceren. Wij zullen u dan persoonlijk een e-mail sturen met daarin de exacte datum en tijd van de verhuizing van uw apparatuur.

Wat doet dit met de prijs:

U hoeft zich geen zorgen te maken over de prijs van uw huidige dienst(en). Deze zullen ongewijzigd blijven. Ook recentelijk verzonden offertes (afgelopen maand) blijven actief en zullen ongewijzigd blijven. Echter zullen de prijzen van onze colocatie diensten, na 1 februari, licht stijgen voor nieuwe aanvragen. Dit komt onder meer doordat onze nieuwe colocatie producten gedeeltelijk inclusief stroom zullen worden aangeboden.

Mocht u van plan zijn uit te bereiden, dan bieden wij u tot 15 januari aan om contact met ons op te nemen voor een nieuw samenwerkingsvoorstel tegen de huidige prijzen. Wij willen u hierbij graag wijzen op onze huidige aanbieding:

https://www.sourcexs.nl/archief/2012/11/42-full-private-rack-aanbieding-december-2012/

Ook hiervan kunt u deze maand nog gebruik maken. De prijzen van deze aanbieding blijven ook geldig in het datacenter te Den Haag, maar wees er snel bij, want op=op!

Tot slot:

Wij begrijpen dat het vervelend is om te verhuizen en daarom hebben wij een team van specialisten ingehuurd om ons te ondersteunen tijdens de verhuizing. Er wordt zorg gedragen voor onder meer ruim en veilig vervoer en er wordt geholpen met de kabelmanagement op de nieuwe locatie. Deze hulp moet er ook voor zorgen dat uw onderbreking van korte duur zal zijn. Mocht u het niet eens zijn met de verhuizing naar Datahouse Den Haag, dan vernemen wij dit graag z.s.m. van u via support@sourcexs.nl.

Binnenkort zullen wij ook via onze website de nieuwe locatie presenteren met daarbij een fotoreportage en meer informatie. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Voor meer informatie, vragen, opmerkingen en/of aanmerkingen kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben ge´nformeerd.
Bottom footer