Slider Footer

EACP 2.0 Preview

door André Gerritsen


Ruim een half jaar lang zijn we bezig met de ontwikkeling van ons nieuwe control panel, EACP. EACP staat voor Easy Access Control Panel en is volledig ontwikkeld door Source XS. Afgelopen week hebben wij via Twitter aangegeven een sneak preview te posten, bij deze.

Het EACP is op dit moment voor 90% ontwikkeld met het oog op automatisering van onze colocatie tak. In de toekomst zullen wij het EACP gaan uitbreiden met een volledig geautomatiseerd domein registratie systeem en onze overige producten. Het nieuwe EACP gaat voldoen aan alle klantverwachting die wij tot nu toe hebben vernomen. We hebben geluisterd naar de wensen van onze klanten en hebben hierna gehandeld. Uiteraard is onze eigen 'input' er ook sterk in verwerkt, waardoor het EACP het beste control panel wordt wat er is.

Het EACP 2.0 is ruim 6 keer sneller dan de vorige versie, dit mede door PHP 5.4 en door een compleet nieuw framework. We hebben er voor gekozen om veel elementen vast te leggen in het zogenaamde cache, zodat deze sneller laden. Door met een nieuwe gemoduleerd framework te werken is het voor vele malen makkelijker om extra functionaliteit toe te voegen. Elk onderdeel is door ons zelf ontwikkeld. Elke grafiek die er wordt getoond is niet afkomstig uit voorgedefinieerde software. Hierdoor is het beheer van dit control panel voor ons makkelijker en efficiënter dan voorheen.

Kortom, het EACP is volledig geautomatiseerd, super snel, makkelijk te gebruiker en 100% Source XS.

Hieronder volgen een aantal screenshots waarin de ontwikkeling te zien is.

Inloggen op het EACP:Eigen gegevens inzien en/of aanpassen:Gebruikers inzien, aanmaken en/of verwijderen:Dataverkeer en energie statistieken van uw colocatie:

Reverse DNS (PTR) zelf toevoegen of aanpassen (IPv4 en IPv6):Zelf controle over de stroomtoevoer naar uw colocatie (A en B feed):Indien de stroomtoevoer is uitgeschakeld, kunt u deze zelf weer inschakelen:Uiteraard zijn er nog veel meer functies die we u willen laten zien, echter schieten we dan ons doel van een 'sneak preview' voorbij.
Wij hopen zeer snel met het bericht naar buiten te komen dat het EACP 2.0 voor u klaar staat!
Bottom footer